De Grote Landen Quiz

Om steeds goed voorbereid aan de grens te staan zoek ik op wat de visumeisen en reisadviezen zijn voor alle landen waar we het komende jaar doorheen gaan komen. En wat schetst mijn verbazing!

Van alle landen is er maar één waar we van te voren iets moeten regelen om het land in te mogen. Drie keer raden.

Jawel! De Verenigde Staten van Amerika. We komen door Colombia, Honduras, Guatemala, Marokko, Canada, Peru, Ecuador, Panama, Mexico, Argentinië, Chili, Bolivia, Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Spanje, Engeland, Frankrijk en België, maar het enige land dat het nodig vindt om van te voren onze persoonlijke gegevens (en geld) te ontvangen is America, land of the free.

En van al deze landen zijn er ook slechts 2 waarvan ons ministerie aangeeft dat er geen bijzondere veiligheidsrisico’s zijn rond het reisadvies. Waar zet jij je geld op in? En nu niet gaan spieken op internet hè, vul gewoon meteen je reactie in onder deze post. Dan laat ik later weten wie er doorgaat voor de magnetron.

This entry was posted in Voorbereiding. Bookmark the permalink.

10 Responses to De Grote Landen Quiz

 1. Merel Willemsen says:

  Nou, ik zal jullie niet langer in spanning houden. Het goede antwoord is gegeven, en wel door Josco. Belgie en Canada zijn volgens onze regering de meest veilige vakantiebestemmingen die wij het komende jaar gaan tegenkomen.

 2. Merel Willemsen says:

  Sophietje toch! De minst gevaarlijke landen? Colombia? Het schijnt wel beter te zijn dan eerst, maar dat is op dit moment het enige land waar we misschien doorkomen (daar twijfelen we nog over) dat ‘Alle reizen naar bepaalde gebieden worden ontraden’ als advies heeft.
  Enneh, nee sorry. Het gaat hier slechts om de eer… Al heb ik nog wel een koffiezetapparaat dat we niet meer gebruiken en niet op gaan slaan. Als je langskomt mag je het hebben 🙂

 3. Sophie says:

  Mag het nog ? Ik gok – Colombia en Nicaragua…Kunnen we écht iets winnen??

 4. Merel Willemsen says:

  Helaas Magda! Jouw favorieten hebben ‘waakzaamheid betrachten’, wat kennelijk in de twee landen met ‘Geen bijzondere veiligheidsrisico’s’ niet nodig is volgens onze regering… 😉

  Daarnaast is er overigens nog het verrassende ‘extra waakzaamheid betrachten’ en de twee serieuze opties: ‘Niet-essentiële reizen naar bepaalde gebieden worden ontraden’ en ‘Alle reizen naar bepaalde gebieden worden ontraden’.

 5. Magda says:

  sorry – ik dacht waar het wél gevaarlijk was.
  Niet gevaarlijk: Engeland en België? Of toch maar Chili en Argentinië? = Mijn favorieten natuurlijk

 6. Magda says:

  Mexico en USA

 7. Gert says:

  Ik denk Panama

 8. Don says:

  In ieder geval Canada en misschien wel de VS

 9. Josco says:

  Gokje: Canada en België. (Al ben ik bang dat het winnende antwoord al gegeven is.)

 10. Arjen says:

  Chili en Canada

Comments are closed.