Dubbele boeking

Enkele weken terug vroegen Kwin en ik ons af waarom eigenlijk niet meer mensen een jaar op reis gaan. Het enige echte nadeel van vakantie -dat wij konden bedenken- is immers dat je zo snel alweer naar huis moet. Langer reizen geeft de rust en de ruimte om eens over andere dingen dan de dagelijkse routine na te denken en nieuwe ervaringen op te doen. En je wordt er ook nog eens ‘duurzaam gelukkig’ van volgens psychologen. Daar komt nog bij dat vrijwel iedereen jaloerse blikken werpt op je reisplannen, vaak met een dromerige verzuchting van ‘ja, dat zou ik ook zo graag nog eens doen’. Prettige sociale bevestiging dus.

En toch gaan de meeste mensen met zo’n droom pas als ze te horen hebben gekregen nog maar x tijd te leven te hebben. Terwijl het gemiddelde Nederlandse gezin 40 duizend euro op de spaarrekening schijnt te hebben. Het kán dus wel, theoretisch.

Met ons vertrek zo dichtbij wordt het mij echter duidelijk. Het is niet te duur of te ingewikkeld, het is dat gevoel in je buik op het moment dat je je realiseert dat je een dubbele afspraak hebt gemaakt en dat het niet lukt om een van die twee te verzetten terwijl je heel graag bij allebei aanwezig wilt zijn.

En nu ik al een paar weken afscheid aan het nemen ben van hele hordes fijne mensen weet ik het zeker: hier wil ik óók heel graag zijn. Maar jullie passen er niet bij in de fietstassen (we hebben nu al moeite die dicht te krijgen…). Spijtig!

We gaan jullie heel erg missen, en zijn benieuwd naar waarom jullie juist wel of niet kiezen om langer op reis te gaan.

This entry was posted in Voorbereiding. Bookmark the permalink.

One Response to Dubbele boeking

  1. Merlijn says:

    Moet toch eerlijk bekennen dat ik niet tot die gemiddelde club Nederlanders hoor (moet ik dan overigens niet blij zijn om het gemiddelde te ontstijgen? 😉 )

    Maar goed, concreet antwoord op je vraag, voor sommige mensen is een vaste plek iets heel belangrijks en is het niet hebben van een echt “thuis” nog lastiger dan je denkt. Het weg dromen bij anderen, die dat wel goed los kunnen laten, is dan altijd wel heel leuk.

Comments are closed.