Wij waren er bij!

Johnny kwam, zag, en overzong.

 

We schrijven 10 augustus 2012. Het is een zwoele zomeravond in crêperie Snack Landais. De zuid-franse zon is nog alom aanwezig, en de gasten voelen af en toe een koude druppel zweet langs hun rug glijden. Zij wachten op hun galette, en op Johnny. Die is zich al een tijdje aan het voorbereiden op zijn gig. Er moet natuurlijk ook veel klaargezet worden. De microfoon. De boxen. De karaoke-installatie.

Johnny heeft een droom. Al zolang hij zich kan herinneren wil hij maar één ding: rock ‘n roll ster worden. Mensen bereiken met zijn muziek en die van zijn helden. En het leven als rockster! Sex, drugs & rock ‘n roll baby!

En leer. Want als je een droom hebt, maakt het niet uit wat het weer doet. Jij bent fucking Johnny Hapache, en jij en je image hullen zich in drie lagen zwart leer en eyeliner.

Toen Johnny bemerkte dat het bereiken van mensen met zijn muziek niet zo wilde vlotten, vond hij een geniale oplossing. Die vergrootte niet alleen zijn bereik, maar past ook nog eens bij zijn image en lifestyle. Johnny ging harder zingen, veel harder.

Deze succesformule heeft hij geïmplementeerd tot het uiterste. Dat de melodie langzaam is verdwenen en de pijngrens van het geluid in zicht komt, getuigt slechts van zijn passie en volharding in zijn droom. Dus als kinderen aan de tafel vooraan onomwonden hun vingers in de oren steken en anderen uitdrukkelijk hun tafel naar het andere einde van het terras verplaatsen (hielp niet), gaat Johnny onverschrokken door. Zijn droom is sterker dan iedere realiteit.

De kracht van zijn droom heeft ook zijn vrouw gegrepen. Zij ziet de ster waar hij van droomt. Zij is zijn sex, beheert zijn drugs en draait zijn rock ‘n roll. Letterlijk vanaf het podium, door het opzetten van de karaokeplaatjes. Ook nog een family man, die Johnny. En wanneer hij het publiek in loopt om een nietsvermoedende gast toe te schreeuwen, staat zijn vrouw snel op om dit diamantje van publieksparticipatie op film vast te leggen. Voor op de website.

Het is mooi als mensen hun droom leven.

Johnny, keep on dreaming!

This entry was posted in Fietsen, Frankrijk. Bookmark the permalink.

2 Responses to Wij waren er bij!

  1. Rikkert says:

    Briljant! 🙂

  2. leon rvr says:

    Kijk, dat is nou s een echte artiest. Volhardend tot de laatste toeschouwer!

Comments are closed.