Nog even over Engeland

Met de kennis van nu, en de tijd die we eindelijk hebben genomen om weer eens wat te typen, blijkt dat we nog twee belangrijke zaken over Engeland niet onvermeld willen laten.

Allereerst de koffie. Hoewel er ook bij de juiste tentjes een hele degelijke cappuccino te krijgen valt, blijft het opletten. Het Amerikaanse model is ook populair, en leidt tot dit soort toestanden: een ‘small’ cappuccino.

Overigens is in Frankrijk al helemaal alertheid vereist, gezien hun bizarre gewoonte om een cappuccino zonder melk, maar met (veel) slagroom en een hoge rekening te serveren. En slagroom hoort gewoon echt alleen in chocolademelk. Dus is Frankrijk zijn we overgestapt op de espresso. Dat is uitstekende koffie (en waarom, vraag ik u, er dan niet meteen wat melk goed bij opschuimen om het feest compleet te maken???), en dan ben je opeens voor gemiddeld 1,40 klaar ipv 4 euro. Ik bedoel maar. In Spanje is er nu overigens de café cortado, een espresso met een beetje melk. Uitstekend alternatief op aanraden van Ina, voor als je niet zeker weet wat ze met de cappuccino gaan doen (al enkele goddelijke kopjes gehad in Bilbao).

Naast de koffie is er nog de opvallende preutsheid van de Engelsen. We zijn vergeten er een foto van te maken, maar bij een openbaar toilet hing deze waarschuwing op de deur van het vrouwentoilet:

“Please be aware that this facility is maintained by a male attendent.”

Typisch iets wat ik nog een paar keer moet lezen voordat ik begrijp wat er staat. Ja, ze bedoelen toch echt dat ik bij de wasbakken, tijdens het altijd intieme wassen van mijn handen, zomaar een man kan tegenkomen. Een MAN! In het VROUWENtoilet. I shall remain vigilant!

En als je daarna door Frankrijk fietst, realiseer je je opeens dat er in Engeland overal hokjes langs het strand waren, om je tijdens het verkleden aan het zicht te onttrekken, terwijl in Frankrijk gewoon even een handdoekje om wordt geslagen. En in Frankrijk ben ik maar een paar campings tegengekomen waar er aparte faciliteiten waren voor mannen en vrouwen. Stel je voor. Dan kan het dus zomaar zijn dat er in het hokje naast jou een MAN staat te douchen. Waar gaat dat toch heen met deze wereld.

Tot zover Engeland.

 

This entry was posted in Engeland, Fietsen. Bookmark the permalink.