Zwangere accu

Het wordt alleen maar erger. Was het eerst maar een paar weken, nu is de blog-achterstand opgelopen tot meer dan een maand en de gehele lengte van Chili. Hierover voelen wij ons uiteraard gepast beschaamd en gestrest. Hieronder volgt een korte uitleg/smoes, met daaronder ons plan van aanpak voor een Beter Blogbeleid.

Nou, het zit dus zo. Onze laptopaccu was zwanger. Opeens was de anders zo slanke MacBook Air twee keer zo dik en functioneerde zij niet meer optimaal. Omdat wij al genoeg electronica bij ons hebben besloten wij tot eens abortus. (Apple heeft een veiligheidsmaatregel waarbij accu’s extreem opblazen in plaats van exploderen.) Een explosie was inderdaad niet welkom geweest, maar nu kunnen we alleen de laptop gebruiken als er stroom is. En sinds we Santiago hebben verlaten in onze eigen campervan (jaaaaaaaaaaaa!) is die niet overal verkrijgbaar. Ook is wifi wat schaarser dan wat wij comfortabel vinden. Vandaar.

Om jullie toch zo veel mogelijk op de hoogte te houden hebben we mijn Twitter account aan het blog gekoppeld, en kan je via onze website of Twitter ons wel en wee kort & bondig volgen. Wij zullen ons verder optimaal inzetten om ook de lange en genuanceerde versie van onze avonturen online te krijgen…

De korte samenvatting van de afgelopen weken:

– In Santiago in kleine appartementjes gewoond. Alle buitenwijken gezien op jacht naar camper. Huizen gecheckt waar mijn moeder vroeger gewoond heeft. Leuke stad! Aardige mensen.

– Camper gevonden. Geld overgemaakt. Eindeloos gewacht (nou ja, in totaal 2 weken) tot we vervolgens ook de sleutels en juiste papieren in handen hadden. Met name frustrerend omdat eigenaar incompetent en/of onbetrouwbaar leek te zijn (en wat is nou erger) en we in onzekerheid zaten of het ging lukken en of we het overgemaakte geld kwijt waren. Hij bleek uiteindelijk met name slordig en onhandig. Zo vonden we een week later zijn oude Blackberry in een zijvakje in de camper.

– Diep gelukkig met camper.

– Vanaf Santiago via de kust omhoog. Veel koude douches. Prachtige wegen en omgeving. San Pedro de Atacama bekeken.

– Spectaculaire rit van Calama (Chili) naar Uyuni (Bolivia). Uyuni zoutvlakte helaas ondergelopen. Een groot meer hebben we wel vaker gezien (het IJsselmeer, om maar wat te noemen). Omgeving uiteraard net iets anders, en op 3656 meter hoogte. Dat is niet goed voor ons ego, we zijn na drie traptreden buiten adem.

– Via idyllisch kratermeertje op perfecte temperatuur van 30 graden naar La Paz. Toffe stad tussen de heuvels.

 

En nu zitten we in een café in La Paz boete te doen voor onze radiostilte. Het is hier echt afzien met een goed kopje koffie, een verse dosis internet en een camping met warme douche.

Wij reizen vrolijk verder op de panamericana!

 

This entry was posted in Bolivia, Chili, Panamericana. Bookmark the permalink.

3 Responses to Zwangere accu

 1. Evie says:

  Ja!! Jullie zijn er weer! Mooi 😉
  Kwin, stuur me eens je e-mailadres, hoewel je er vast niet enorm in geinteresseerd bent heb ik wat ProRail updates voor je!

 2. Mara Ririassa says:

  Hoi Kwin en Merel,

  Wat een geweldige foto’s en verhalen! Ik ben erg benieuwd hoe het met jullie gaat 🙂 en naar alle verhalen!

  Groetjes, Mara

 3. martin says:

  Hoi Merel en Kwin
  Weer leuk om te lezen hoe het jullie daar vergaat ook prachtige foto,s
  Jullie zitten daar waarschijnlijk hoog in de bergen Ik ben benieuwd of jullie camper ook goed is in bergen rijden
  Wij gaan volgend weekend met Jorn en Esther naar het Sauerland ook leuk
  MenM

Comments are closed.